Home Forums VVNT Forum Corona-crisis: hoe pakken jullie dat aan?

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1275

  We leven in een bijzondere tijd. De sociale isolatie is een ervaring die bij velen van alles in beweging brengt. We zijn heel benieuwd hoe jullie het geven van NEI sessies in deze periode vorm aan het geven zijn. Wil je het hier met ons delen?

  #1316
  Danielle Maas
  Bijdrager

  Ha lieve collega’s, net de prachtige en duidelijke nieuwsbrief gelezen! Complimenten! Ja, de beurs was een groot succes en ik heb er met veel plezier gestaan. Nou ja, gezeten, want het waren inderdaad aan de lopende band sessies. Eind februari ben ik 2 weken naar Colombia geweest. Net in die periode heb ik met een interview in de krant gestaan. (wat een timing! maar ja als je in januari geïnterviewd wordt dan denk je nog dat het de week erna in de krant staat. haha! ).
  Gelukkig had ik wifi en heb ik alle aanvragen nav het artikel direct in kunnen plannen. De eerste cliënt zou komen op de dag dat de “quarantaine” werd ingevoerd. Uit voorzorg iedereen verzet naar 2 helft april. Dat zal waarschijnlijk ook weer voortuitgeschoven moeten worden. Erg jammer natuurlijk…Inmiddels heb ik wel een paar mensen een afstand behandeling gegeven. We bellen voor een intake. Formuleren de hulpvraag en dan ga ik aan de slag. Niet via facetime, skype, zoom of welke vorm van beeldbellen dan ook. Ik zelf vind dat nl minder handig omdat ik nogal eens iets op moet zoeken. Of er iets bij moet halen. Dat is dan zo rommelig. Na afloop bel ik de cliënt en leg ik uit wat ik ben tegen gekomen. Het werkt verbazingwekkend goed. Ik ben wel al lang gewend om op afstand te werken van andere therapie vormen maar de mensen zijn er niet zo mee bekend….hoe kan dat? Hoe werkt dat dan?….tja, dus zeker nieuwe cliënten komen eerst bij mij in de praktijk. Kortom: nu ligt het eigenlijk stil.
  Ik krijg wel leuke appjes van resultaten, dat gaat gewoon door, dat is wel heerlijk! Een dezer dagen ga ik de winnaars van de beurs benaderen die van mij een gratis sessie krijgen. Dat zullen waarschijnlijk behandelingen op afstand worden niet alleen vanwege Corona maar ook vanwege de afstand.
  Ben benieuwd naar jullie ervaringen en ik wens tenslotte, dat we maar weer gauw met z’n allen van klacht naar kracht kunnen gaan!
  Sterkte allemaal en blijf gezond!
  Daniëlle Maas

  #1317

  Mijn zwangerschapsverlof is ingegaan, ik ben morgen 37 weken zwanger van de derde. Hoe dan ook blijven aanvragen rustig binnen komen (dat ligt echt aan hoe IK me voel en opstel, dat heeft nergens anders mee te maken). Ik heb ook aangegeven open te blijven en beschikbaar te zijn zolang het voor mij goed voelt. Ik heb maar weinig tips. Blijf je licht en liefde stralen en vooral vertrouwen op je eigen kunnen en de therapievorm. Van afstand werkt dit uitstekend, ik heb zelfs nooit kinderen in de praktijk die jonger zijn dan “puber”. Ik werk héél vaak van afstand omdat ik jonge kinderen heb en daarmee fulltime thuis ben. Misschien een “voorsprong”, zo zie ik het zelf niet. Ik zie deze tijd juist als een uitdaging om dichtbij jezelf te blijven, voor jezelf te gaan staan en jezelf te waarderen om wie je bent en wat je doet. We zijn allemaal op onze unieke manier van onschatbare waarde, vergeet dat nooit. Ga staan en onderneem! Meld je bij huisartsenpraktijk of werk samen met andere therapeuten in de buurt, zend een baken van rust, kalmte, vertrouwen en liefde uit. En als collega’s: Overleg, ben er voor elkaar, test elkaar op onzekerheden of op dingen waar je tegenaan loopt. Het is de tijd om naar binnen te keren en je eigen hobbels voorgoed achter je te laten. Trrrrransformatie!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.